dimecres, 11 de maig del 2022

Sortida al planell d'Aigüestortes i a l'estany Llebreta


El conjunt de cascades que forma el riu Sant Nicolau en el seu descens fins l’estany Llebreta és un dels paratges més bonics del Parc Nacional d’Aigüestortes.  En el seu descens, degut a l’erosió de les aigües del riu, s'originen grans gorgs que acostumen a ser molt profunds superant en alguns casos els 6 metres. El Planell d’Aigüestortes és una zona totalment plana, de boscos, aigua i prats on trobarem un itinerari circular de passarel·les de fusta, de dificultat baixa, de gran bellesa.

Aquesta excursió fotogràfica que et proposem pel dia 4 de juny de 2022, de 7 a 21 h, de la mà del nostre company Antonio Gil, començarà a l’aparcament gratuït de Boí des d’on agafarem els taxis que ens portaran a la zona del mirador del Sant Esperit. Un cop arribem al nostre primer destí, començarem a peu un recorregut que tindrà una distància d’1,50 kms i 1 h de durada, encara que perllongarem aquest temps per poder anar fent fotografies.

Un cop finalitzat aquest recorregut baixarem caminant en direcció a les cascades, aquesta distància es recorre en uns 45 minuts ja que tot el recorregut és baixada, el que requerirà d’un esforç mínim. Un cop allí, fotografiarem les cascades des d’un magnífic mirador.

Posteriorment, continuarem el descens uns 10 minuts més fins l’estany Llebreta, recorregut que ens permetrà gaudir encara més de l’espectacularitat del nostre Pirineu. Al Llebreta continuarem fent fotografies i dinarem els entrepans que cadascú hagi portat. A les 18 h agafarem els taxis de tornada a Boí amb la previsió d’arribar a Lleida sobre les 21 h.

El cost dels taxis és de 10,50 € / persona, quantitat que s’haurà d’abonar mitjançant ingrés bancari, abans del 27 de maig, al compte bancari de l’associació ES20 3140 0001 9400 1168 0400, indicant clarament el teu nom i cognoms i el text “Aigüestortes”. Només en el cas que anul·lem la sortida es retornaran aquests diners.

Tal i com acostumem a fer en aquest tipus de sortides, per minimitzar l’impacte dels vehicles en el medi ambient i facilitar les persones que no tenen transport, coordinarem el tema dels vehicles.

Per la sortida és recomanable dur equip fotogràfic i/o mòbil amb ajustos manuals i qualsevol tipus d'objectiu, filtres fotogràfics, tres peus, entrepà per dinar i begudes, calçat de muntanya, roba adequada i barret o gorra per caminar pel camp.

Si vols gaudir d'aquest dia amb una magnífica companyia i ets soci o sòcia de l’associació AMICS DE LA FOTO DE LLEIDA, et pots inscriure utilitzant el següent enllaç:

https://chat.whatsapp.com/KzWQXRm3dxGKoa0xSUSb2x

Confiant que aquesta activitat sigui del teu interès, rep una cordial salutació.

 

La Junta i la comissió de sortides