diumenge, 16 d’octubre del 2022

Els colors de tardor a Ordesa



Un dels moments més esperat de l’any ha arribat! La bellesa de la caiguda de la fulla, aquells paisatges tenyits de diferents tonalitats i colors.

Aquestes setmanes, des de la comissió de sortides han estat molt atents a l’evolució del temps per mirar quin és el millor cap de setmana per fer aquesta sortida i sembla que, si el tens no canvia, aquest proper cap de setmana serà un bon moment per fer la 1a de les sortides de fulla d’enguany.

Així doncs, socis i sòcies, esteu convidats a la sortida de “Els colors de tardor a Ordesa” el proper dissabte, 22 d’octubre de 2022.

Sortirem a les 6 h amb cotxes particulars des de l’aparcament del camp d’Esports de Lleida amb previsió d’arribar a les 8.15 h a l’aparcament de Torla. Allí agafarem el bus regular que ens porta a dalt del Parc Nacional. A l’arribar, esmorzarem i ja amb les forces renovades començarem la ruta de les cascades d’Arripas, la Cueva, el estrecho. Pels més marxosos (a una hora més de camí) trobarem Las gradas de Soaso. Llavors ja anirem baixant cap a La Pradera de Ordesa on acabarem de passar el dia. El darrer bus de baixada a Torla serà a les 20 h.

L’aparcament de Torla, pels nostres cotxes, és gratuït i el cost del bus que ens pujarà fins a l’inici de la ruta és de 5 € per persona adulta i 3,50 € pels jubilats. Per una gestió ràpida, és recomanable que porteu els diners justos i els jubilats el DNI a ma.

Com a resum de la ruta:

-          Punt de partida: Pradera d’Ordesa

-          Distància: 6,8 km en total

-          Temps estimat de la caminada: 2 h

-          Alçada mínima: 1330 m

-          Alçada màxima: 1550 m

-          Tipus de recorregut: circular

Si el temps ens acompanya, els que s’hagin quedat amb ganes de més, podran fer el que segurament serà una de les darreres vies làcties de la temporada, en aquest cas, serà a l'església de l’Asunción a l’embassament de Mediano. Cal tenir en compte que en aquesta època la via làctia apareix molt aviat (sobre les 20.45 h) i fins al punt des d’on farem la foto només caldrà que caminem 10 minuts aproximadament. Qui vulgui participar en aquesta activitat caldrà que porti frontal.

Per la sortida és necessari dur equip fotogràfic amb ajustos manuals i qualsevol tipus d'objectiu amb especial recomanació dels angulars, filtres fotogràfics, tres peus, disparador, frontal (pels que vulguin fer la via làctia), entrepà per esmorzar i dinar, begudes, calçat i roba adequada i d’abric.

Aquesta activitat estarà conduïda per membres de la comissió de sortides qui alhora donaran suport a les persones que ho necessitin. 

Tal i com acostumem a fer en aquest tipus de sortides, per minimitzar l’impacte dels vehicles en el medi ambient i facilitar les persones que no tenen transport, uns dies abans de la sortida coordinarem el tema dels vehicles.

Si ets soci o sòcia de l’associació AMICS DE LA FOTO DE LLEIDA no et perdis aquesta magnífica sortida, inscriu-te gratuïtament utilitzant el següent enllaç:

https://chat.whatsapp.com/ImJjPotPgcmBbOXAl38enX

Confiant que aquesta activitat sigui del teu interès, rep una cordial salutació.

La junta i la comissió de sortides