És cert que la fotografia gastronòmica ha evolucionat molt en els darrers anys i que no es tracta només de fotografiar plats. L'objectiu principal de la fotografia gastronòmica és capturar i transmetre l'essència i l'atractiu dels aliments.
Per aconseguir-ho, els fotògrafs gastronòmics han de tenir un coneixement ampli de la cuina i de la presentació dels aliments, però també és necessari dominar, entre d’altres, tècniques de retrat, bodegó, arquitectura, consum i lifestyle, el que permetrà saber jugar amb les llums i ombres per destacar els colors i les textures dels aliments i utilitzar diferents angles per mostrar els plats des de diferents perspectives.
La fotografia gastronòmica és doncs una disciplina molt àmplia i completa que combina l'art i la tècnica i que requereix un enfocament professional i creatiu per capturar tot el que ens ofereix la cultura culinària de manera atractiva i autèntica.
Per descobrir aquest vessant us convidem a la xerrada online d’en Ruben Gabelli “Fotografia gastronòmica i de producte” que realitzarem el dimecres, 8 febrer de 2023, de 20 a 22 h.
Si ets soci de l’associació AMICS DE LA FOTO DE LLEIDA, inscriu-te ara gratuïtament mitjançant el següent enllaç:
https://chat.whatsapp.com/
Confiant que aquesta nova activitat sigui del teu interès, rep una cordial salutació.
La Junta i la comissió de formació
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada