Bona tarda. Per acabar amb la presentació de Zurita com a lloc per gaudir de la fotografia de fauna de forma tranquil·la i en mig de la natura, dèiem, en l’anterior intervenció que adjuntaríem algunes fotos de les especies fotografiades i això és el que ens proposem fer acte seguit, però amb alguna que d’altra particularitat que esperem us sigui d’interès.
Aquest passat divendres dia 20 d’agost vam estar en aquest indret amb un company de l’Associació i vam poder enregistrar fins a 18 especies que van entrar a menjar i beure (a continuació us deixem el llistat amb el nom en català i el científic).
Tot i que han estat diverses les ocasions que he visitat el hide en diferents èpoques de l’any finalment he considerat interessant, donades les condicions que ens vam trobar, de utilitzar imatges d’aquesta darrera sessió.
El motiu no és altre, que, degut a les difícils condicions de llum de primera hora del matí, ens vam veure obligats a treballar amb ISOS molt altres per tal de poder obtenir una velocitat més o menys acceptable per fixar la imatge dels objectes a fotografiar, pensem que com més menuts els ocells més inquiets, bellugadissos i imprevisibles. Així doncs des de les 8:00 fins ben passades les 9:00 l’ISO de treball va estar 3200 (al peu de cada foto hi figura els paràmetres de càmera).
Conseqüentment ISOS altes i llum escassa, l’aparició de gra està servit en safata. No és que aquest em molesti especialment, fins i tot en determinades composicions o disciplines aporten quelcom a la imatge, però tractant-se de fauna, que sempre busquem la màxima perfecció compositiva i detall, més aviat molesta que no ajuda. La major part dels programes que utilitzem per l’edició dels RAW’s tenen algun ajust per pal·liar el gra, però darrerament han aparegut, o perfeccionat altres, programes que apliquen tècniques d’AI –intel·ligència artificial- que fan meravelles.
En el meu cas utilitzo l’app DxO PureRaw2 i des d’aquest moment no m’importa pujar tant com sigui necessari l’ISO.
Per això he optat per incorporar imatges d’aquesta darrera sessió amb l’abans i el després.
L’aplicació quan ha processat el RAW* original et torna un altre RAW en format DNG, això sí, molt més pesat, aproximadament 25MB te’ls converteix en 65MB, posteriorment es procedeix a l’edició en el programa que cadascú tingui, en el meu cas utilitzo el Capture One.
LLISTAT D’ESPÈCIES OBSERVADES EN EL HIDE ZURITA EL 19/08/2022
1:mallerenga carbonera (Parus major)
1: pit-roig (Erithacus rubecula)
1: pica-soques blau (Sitta europaea)
1: mallerenga blava (Cyanistes caeruleus)
1: merla (Turdus merula)
1: cargolet (Troglodytes troglodytes)
1: pardal comú (Passer domesticus)
1: mallerenga cuallarga (Aegithalos caudatus)
2: picot garser gros (dendrocopos major)
1: pinsà (Fringilla coelebs)
1: mosquiter de passa (Phylloscopus trochilus)
1: rossinyol (Luscinia megarhynchos)
1: gaig (Garrulus glandarius)
1: mastegatatxes (Ficedula hypoleuca)
1: tallarol de garriga (Sylvia cantillans)
1: cotxa cua-roja (Phoenicurus phoenicurus)
1: tallareta vulgar (Sylvia communis)
1: tallarol de casquet (Sylvia atricaprilla)
*Aquest programa només treballa amb RAW’s de càmera, no admet Jpg ni qualsevol
altre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada