divendres, 10 de març del 2023

Concurs de fotografia amb els aplecs sardanistes



Des de la Junta Directiva ens complau anunciar-vos que la Coordinadora dels Aplecs de la Sardana de les Comarques de Lleida ha escollit la nostra associació per la promoció conjunta d’un concurs fotogràfic. L’eix principal del concurs són els 25 aplecs sardanistes que es realitzaran en les nostres comarques al llarg de tot aquest any 2023.

El concurs està limitat als socis i sòcies de la nostra associació. L’objectiu del concurs és promocionar i divulgar l’activitat del món sardanista amb imatges que siguin capaces de captar els valors i l’esperit col·lectiu que envolta els aplecs sardanistes. Per tant, la temàtica es centra en qualsevol aspecte relacionat amb l’activitat que es desenvolupa en un Aplec de la Sardana. Es valorarà en les fotografies que es presentin, aspectes com la vessant social de la trobada en l’aplec, que es tracti d’una manifestació cultural i tradicional oberta a totes les edats i públic, a més de l’expressivitat dels dansaires, els elements singulars de la dansa (les mans, el punteig, la cobla, ...).

El concurs s’inicia amb el primer aplec de la temporada, que es realitzarà el proper 10 d’abril al municipi de Preixana i finalitzarà amb el darrer aplec que es celebrarà a Artesa de Segre al novembre. El lliurament de les fotografies s’haurà de fer abans del 18 de desembre.

Al final d’aquest paràgraf us facilitem l’enllaç on trobareu tota la informació bàsica del concurs, tant específica (finalitats, premis, exposició de les fotografies seleccionades, ...) com tècnica (número de fotos, resolució, mesures, ...). Disposem de la plena predisposició per part de la Coordinadora dels Aplecs de la Sardana de les Comarques de Lleida i dels organitzadors de l’aplec sardanista de cada municipi en facilitar als nostres socis i sòcies, que hauran d’anar acreditats, l’accés a totes les activitats de l’aplec sardanista. Enllaç a les bases del concurs:

https://drive.google.com/file/d/14ckDw8Udq_S0wnA3fJzVeBAJ7OEcbEpW/view?usp=sharing

Pretenem que sigui una activitat lliure pels nostres socis i sòcies de manera que cadascú, individualment o bé organitzats en grups, pugui anar a l’aplec que esculli o que per proximitat o disponibilitat vagi millor. En el següent enllaç https://sardalleida.cat/actes/aplec trobareu l’agenda de dates, horari i municipis on es realitzaran els aplecs durant la temporada.

Des de l’associació hem creat un grup de WhatsApp específic perquè els socis i sòcies que tinguin interès en participar en el concurs puguin coordinar-se. Aquest grup també servirà per traslladar aquella informació extra que creguem pugui ser d’interès. Podeu accedir-hi utilitzant el següent enllaç:

https://chat.whatsapp.com/IRnytWlYg5z5sYO7QJA9CM  

Aquesta nova activitat fotogràfica ens permet recollir i mostrar la nostra habilitat per captar l’atractiu visual d’una manifestació cultural tan arrelada en la nostra cultura com és un aplec sardanista.

Hem d'agrair a la Coordinadora dels Aplecs de la Sardana de les Comarques de Lleida que hagi volgut comptar amb la nostra associació per promoure aquest primer concurs fotogràfic.

 

La Junta Directiva